"ויצא אחד אל השדה ללקט ארת,וימצא גפן שדה וילקט ממנו פקעות שדה מלוא בגדו ויבוא ויפלח אל סיר הנזיד כי לא ידעו" (מלכים ב',ד' לט') |
פסוק זה מלמד את כל העוסק ב"רוקחות טבעית" והמשתמש בצמחים שונים, שחייב הוא ללמוד להכיר כל צמח וצמח, בפרט את אלה הגדלים בסביבתו, כדי שלא ילקט צמחים רעילים, חשובה ידיעת תהליך ייבוש, אחסון ועיבוד הצמחים שלוקטו, ובפרט- השיטה בה השתמשו- כל זה אמור להשפיע על האיכות הסופית של הצמחים, על הפעילות של חומרים / מרכיבים המצויים בהם, וכל זה – על תהליך הריפוי.
כשמדובר ברוקחות טבעית, מדובר על רפואה טבעית, בצורך לחיות בהתאמה עם הטבע – טבע הגוף, טבע האדמה, טבע היקום.
ה"רוקחות הטבעית" היא תחום שהתיילד מ"רפואת הצמחים" המסורתית,היא מעניקה שפע הזדמנויות לחוות את כוחו המרפא של הטבע, של ריפוי הגוף את עצמו.
המטפל בצמחי מרפא כיום אמור לתת משקל רב ליכולתו הפנימית של המטופל לרפא את עצמו, מה שמאפשר מערכת יחסים של שותפות פעילה בתהליך הריפוי.
עצם מהותה של הרוקחות הטבעית היא מהיותה שיטת טיפול המשתלבת עם המדע והן עם הטבע. היא מתוארת גם כגישת ריפוי אקולוגית, מהיותה מבוססת על מורשת אקולוגית ואבולוציונית בשילוב ממלכת הצומח שבמסגרתה פועלים צמחי המרפא.
חשוב לציין שתחום ה"רוקחות הטבעית" מכיל עוצמה רבה ואין ליישם את הנכתב כאן ללא התייעצות עם הרבליסט קליני מיומן ו/או רופא. המידע הוא לצורך העשרת ידע בלבד, שלי ושל הקוראים עבודה זאת, אותה כתבתי במסגרת לימודיי.